3/3/09

Entrevista a Josep Duran, 2on. entrenador del Sant Hilari-Font Vella de Preferent Territorial i resident al Municipi de Vilobí d'Onyar

.
El FC. Vilobí, entrevista a JOSEP DURAN, ex jugador del F.C.VILOBI la temporada passada i actualment 2º entrenador del ST. HILARI de Regional Preferent i entrenador del JUVENIL B de la mateixa entitat.

- Què és el primer que penses quan sents la paraula “futbol”?
Doncs la meva autentica passió, quan era mes jove estava tot el dia rebentant pilotes i bambes, la meva mare estava ben farta, jejeje… es sens dubte el millor esport que s’ha inventat mai, capaç d’aixecar passions a tot un país.

- Algú ens ha dit que ets capaç de, un mateix cap de setmana, veure més de 6 partits de futbol. Es veritat? No et cansa?
Jejeje abans si que era capaç de veure’n 6 o més a la televisió i als camps de futbol, ara ja no tant, tinc altres responsabilitats i si un partit no m’atrau prou no el miro.

- Què n’opines de que hagi “ressuscitat” el futbol a Vilobí?
Crec que es una molt bona noticia, un poble com Vilobí on el futbol ha estat una bandera que ens ha donat a conèixer a tot Catalunya, era important que tornes a ressorgir, a més la gent del poble es futbolera i volent jugar a futbol al seu poble i mes amb aquest camp que tenim tant magnífic.

- Creus que el poble té la suficient mainada per tenir futbol base en totes les seves edats?
Ara potser no, el poble es petit i la mainada te moltes coses per fer, però amb un bon treball i temps pot haver-hi molts equips de futbol a Vilobí.

- Des de la temporada 2007-2008 a la 2008-2009 el club a sofert molts canvis, des dels jugadors fins a la directiva amb un canvi també de presidència. Què n’opines d’aquests canvis?
Doncs tampoc estic molt al dia, però crec que no son bons molts canvis cada any, però si es per millorar benvingut siguin.

- La temporada passada formaves part de la plantilla, com es que aquest any no hi ets?
Jejeje ja m’agradaria, tinc amics a dins i em treuria el mono de jugar, però saps que soc el segon entrenador del St. Hilari a Regional Preferent i entrenem tres dies que coincideixen amb els del Vilobí

- Veus correcte agafar gent de fora el municipi o creus que tots els jugadors haurien de ser del municipi?
Depèn de l’objectiu del club i de la seva filosofia, però penso que com més gent de casa millor i més en aquestes categories

- Què canviaries del F.C.VILOBI?
Doncs no ho sé, trobo a falta la típica samarreta verda que ens va donar tan bona imatge per tot Catalunya.

- Com a jugador, ja vas formar part d’un altre equip del poble, concretament el C.E. VILOBINENC, quins records en guardes? Recordes algun jugador?
Guardo bons records, es volia tornar la il·lusió pel futbol al poble, llàstima que va durar poc, recordo a tots; uns mes que altres, sobretot els del poble i altres de fora com en LIT i en POZUELO

- Aquell projecte només va durar dos temporades, perquè? Que es el que va fallar?
Penso que va fallar trobar una persona del poble amb el suficient poder per portar un projecte, mes llarg. Crec que amb mes unió de la gent del poble que li agrada el futbol encara existiria el club.

- En quins punts bàsic s’ha de confeccionar una plantilla per pujar a 2ª regional?
Penso que es molt important tenir un grup de persones que siguin futboleros i els agradi entrenar i cuidar-se els dies de partit, que hi hagi una bona unió al vestidor, i que sigui un equip equilibrat, ben treballat tàcticament i físicament i alguns jugadors una mica experimentats que hagin estat en categories superiors.

- Has anat a veure algun partit de l’equip aquesta temporada?, com definiries el joc del FC Vilobí?
Si he vist algun però no gaires, crec que es un equip que intentar practicar un bon futbol, amb jugadors de gran qualitat i molt interessant per la seva joventut, com l’ANDREI, ROGER, NIL….

- Com a entrenador, acabes d’obtenir el títol NACIONAL, que et permet entrenar a les màximes categories del futbol; a on veus el teu sostre dins el futbol?
Uff, la veritat em vaig treure el títol perquè volia aprendre i tenir més coneixements, ja que m’agrada entrenar, sóc una persona ambiciosa, però no hem plantejo cap sostre, el temps ho dirà, es important adquirir coneixements, entrenar molt i una mica de sort, ja que en aquest mon els que han estat ex jugadors de categories importants tenen avantatge.

- Et veus algun dia dirigint el FC.VILOBI? a quina categoria?
Jejeje perquè no, mai se sap.

- Amb quin posicionament tàctic definiries el teu equip? Perquè?
No tenim un sistema basic, som un equip petit i ens basem més amb com contrarestar el contrari i de les característiques dels jugadors de que disposem cada diumenge.

- Els jugadors d’un equip influeixen en el sistema tàctic, o bé son els jugadors que s’han d’adaptar a aquest?
Cada entrenador té un sistema i una filosofia del que vol, però està clar que els jugadors són els que decideixen el sistema tàctic amb les seves característiques, un bon entrenador ha de saber treure el màxim de les seves característiques a cada jugador.

- Actualment ets el 2º entrenador del ST. HILARI de Regional Preferent, adjunt amb un altre vilobinenc, XAVI CEBALLOS, com definiries en XAVI com a entrenador?
Sens dubte es un entrenador amb molt futur, que es desviu per entrenar i dedicant-hi moltes hores, gaudeix com un nen. Els seus entrenaments son molt rics metodològicament parlant, tant en aspectes tècnics, físics o tàctics, on la pilota es sempre la protagonista, sap transmetre al vestidor i tenir un grup de jugadors compromesos amb l’equip i el club, té les suficients aptituds i actituds per arribar a on ell vulgui, li falta experiència però es normal amb la seva joventut, però sobradament preparat

- Tot hi tenir un pressupost dels mes baixos de la categoria, i confeccionar un equip amb molta gent provinent del futbol base, les posicions de descens de Regional Preferent, son una realitat. No penseu que cada setmana pot ser la última?
Tenim el pressupost mes baix amb molta diferencia i l’equip mes jove amb jugadors que mai havien jugat a preferent, l’únic que pensem es que cada dia es un premi poder entrenar aquest equip i estar en aquest club, on tots estan a mort amb l’equip i nosaltres, hem demostrat ser competitius en cada partit, cap equip ens ha golejat, hem guanyat al camp del líder i 4-0 al tercer classificat, estem a 3 punts de la salvació quan deien que no faríem ni 10 punts en tota la temporada. Només pensem partit a partit i estic convençut que ens salvarem tot i baixar 5 equips, el treball, la il·lusió, compromís i futbol d’aquest equip tindrà el seu premi a final de temporada.

- On et veus entrenant l’any vinent?
Doncs no ho sé, m’agradaria seguir amb en Xavi i a Sant Hilari a Regional Preferent.

Per acabar, des del FC VILOBÍ, volem agrair-te la teva confiança i demanar-te unes últimes preguntes?

UN EQUIP: ESPANYOL
UN ESTADI: NOU CORNELLÀ
UNA AFICIÓ: Atlètic de Madrid i Espanyol que patim molt i la dels equips anglesos.
DIEGO ARMANDO MARADONA: UF!! Un Déu per mi i per molts, el millor de tots els temps, capaç ell sol de guanyar un mundial i lligues amb equips molt normalets, llàstima de la seva vida personal sinó hauria estat mes gran encara, però aquesta vida la fet també que sigui més idolatrat encarar. No hem vull morir sense haver-lo conegut.
UN ENTRENADOR: M’agraden els que volen fer bon futbol com GUARDIOLA o WENGER i 3 que han marcat estil i nous coneixements com SACCHI, CRUYFF i MOURINHO.
GERARD DEULOFEU: Ostres! Vaig ser el seu primer entrenador a Riudarenes. Ells tenia 3 anys i jo ja els i deia als seus pares que portava el futbol a la sang i que arribaria molt lluny. Estic convençut que debutarà amb el primer equip del Barça i si toca de peus a terra serà un crack, hem sent-ho orgullós de haver-lo descobert.
FELIP MATO: Un crack i millor persona, tot un personatge que ha fet molt per l’esport a Vilobí. Es mereix un homenatge algun dia.
PARTIT D’UN MUNDIAL: ARGENTINA 2 – ANGLATERRA 1. Amb 2 gols de MARADONA el de la “mano de dios” i el millor gol en un mundial de tots els temps.
C.E.VILOBINENC: Un club que volia tornar la il·lusió pel futbol al poble i que guardo bons records.
JOSEP PANELLA: El millor president que ha tingut i tindrà mai el Vilobí, modèlic en la seva gestió que va convertir el Vilobí en un club semi professional i sent un exemple per molts clubs. L’únic que se li pot retreure es la falta de sensibilitat per tenir més equips amb nens del poble que tot i no tenir condicions si volien formar part del Vilobí i sentir-se identificats amb el poble i el futbol.
JOSE POZUELO: Un gran jugador de futbol i sobre tot de futbol sala on hem va treure 2 pichichis al torneig de Santa Coloma a l’últim minut, un mal són per mi, jeje…
API-NOIS: La il·lusió d’uns adolescents per jugar a futbol sala al torneig del seu poble on fèiem un gran futbol i tothom ens animava, en guardo molt bons records. Vam fer partits realment espectaculars, recordo un que vam guanyar a l’últim minut per 13 a 12!!
CAN GINESTA: Un gran equip de futbol sala a Vilobí, anaven molt sobrats.
UNA CANÇÓ: WITH OR WITHOUT YOU de U2
JULIO MALDONADO “MALDINI”: Una enciclopèdia del futbol, es veu una persona molt senzilla i humil
ROBBEN O MESSI: Ara mateix MESSI
LIVERPOOL - R.MADRID: Tot i el 0-1 de l'anada al R. MADRID no se'l pot desacreditar per la seva historia i potencial.