17/2/09

Entrevista a Robert Solà, jugador del Farners C.E.

- Què és el primer que penses quan sents la paraula “futbol”?
Em venen al cap una acumulació de sensacions. Per una banda, esforç competivitat, sacrifici, lluita i per altra banda entrega, diversió, il·lusió... simplement és un esport diferents de tots els altres

- Creus que el futbol és simplement un esport o és alguna cosa més?
Crec que es pràcticament impossible veure el futbol simplement com un esport, aquells qui el practiquem o simplement el sentim, sabem que hi ha sensacions que només es poden viure dins un terreny de joc.

- Com vas conèixer el FC Vilobí?
Sóc de Santa Coloma de Farners i visc pràcticament a 10 minuts de Vilobí...es podria dir que el conec de tota la vida.

- Què creus que representa pel poble una entitat com aquesta?
Que en un poble tan petit hi hagi un equip, encara que sigui a tercera regional, té molt de prestigi i també mèrit per aquelles persones que lluiten per tirar-lo endavant.

- Què n’opines de que hagi “ressuscitat” el futbol a Vilobí?
Després de tants anys fent història amb un equip que va ser tant bo i que va ser una pena que es desfés...trobo perfecte que es vulgui tornar a aixecar-lo i donar la oportunitat a tornar a disfrutar del futbol.

- Confies en que aquesta plantilla podrà assolir tots els seus propòsits o creus que serà una cosa passatgera?
Està clar que respecte l’any passat la plantilla ha millorat considerablement i que si es segueix treballant així es poden aconseguir molts d’èxits i metes importants.

- Quina creus que pot ser la major dificultat per aquest equip?
Si l'objectiu es pujar serà molt difícil ja que només puja un equip i hi ha rivals forts. També, actualment amb el tema de la crisis per qualsevol equip el tema econòmic suposa una dificultat

- Des de la temporada 2007-2008 a la 2008-2009 el club a sofert molts canvis, des dels jugadors fins a la directiva amb un canvi també de presidència. Què n’opines d’aquests canvis?
No sé quins són els canvis interns del club, però en quan a l'equip com ja he comentat anteriorment crec que ha millorat molt i s’ha convertit en un rival ha tenir molt en compte

- Veus correcte agafar gent de fora el municipi o creus que tots els jugadors haurien de ser del poble?
Sóc partidari que els jugadors de casa haurien de tenir preferència, i més tenint en compte que és una divisió baixa, però també s’ha de dir que si el que es vol es guanyar i sumar victòries s’ha d’apostar per una plantilla competent.

- Què canviaries del club?
Em sap greu però no conec tan bé el club com per proposar canvis

- Quan es diu FC Vilobí, hi ha una tendència en relacionar-ho directament amb l’antic Vilobí CF. Quina creus que és la diferencia positiva entre els dos equips?
És difícil fer comparacions, els dos equips són molt diferents i l’actual Vilobí només porta un parell de temporades competint, però en quan a positiu hi trobo el fet de que hi hagi més jugadors de casa.

- I la negativa?
La categoria en la qual està jugant l’actual Vilobí tenint en compte allà on estava el Vilobí CF

- Has anat a veure algun partit de l’equip aquesta temporada?
L’únic partit que he vist és el que van jugar conta nosaltres...i per primera vegada jugant a casa, vaig arribar a pensar que no seria possible la remuntada,

- Com definiries el joc del FC Vilobí?
Un joc de toc i utilitzant molt bé les bandes.

- Quin creus que pot ser el rival més fort d’aquesta temporada?
Hi ha molts equips bons aquest any, però un dels equips que em fa pensar més sobre les seves possibilitats és l’Atlètic Blanes.

- Com bé sabràs s’ha format com una espècie de seguidors de l’equip. Creus que aquest moviment beneficia o perjudica a l’equip?
Beneficia...l'afició ajuda molts en els partits..sempre és un plus de motivació i energia pels jugadors i per crear un ambient més càlid.

- T’atreviries a parlar d’un ascens a 2ona regional per aquesta temporada o quan creus que es podria fer possible?
Tot i que l’equip ha millorat molt crec que hi ha molta competència per pujar i crec que serà bastant difícil. Tot i així, i si em permeteu l’atreviment, confio en que aquest any l’ascens serà pel Farners B.

Per acabar, des del FC Vilobí, volem agrair-te la teva confiança i demanar-te un últim missatge cap al nostre club:
M’agradaria animar als jugadors i a tots els membres del club a tirar endavant aquest projecte i a que no es perdi mai la il·lusió per jugar a futbol.
Sort i a disfrutar d’aquesta lliga, que queda molt per endavant.