13/1/09

Entrevista al seguidor: Iván Garrancho

.
- Què és el primer que penses quan sents la paraula “futbol”?

Una forma de vida que transmet valors a les persones.

- Creus que el futbol és simplement un esport o és alguna cosa més?

Com he dit, el futbol, i en general l'esport, signifiquen molt més que allò que es veu. Fan néixer i canviar vides.

- Com vas conèixer el FC Vilobí?

En primer lloc, a través del meu germà, ex jugador; i a través de companys del municipi que hi juguen o hi jugaven, a més de per la seva delegada.

- Què creus que representa pel poble una entitat com aquesta?

Per començar, la possibilitat de crear un grup humà que s'identifiqui i lluiti per un objectiu comú. I més enllà d'això, una via de d'entrega, il·lusió i orgull dels vilobinencs pel nostre poble. La pròpia paraula ho diu: equip.

- Què n’opines de que hagi “ressuscitat” el futbol a Vilobí?

Ho valoro positivament. Tots els municipis compten amb un equip de futbol. Considero que amb els precedents dels quals presumim i, evidentment, amb les instal·lacions de les quals disposem, el futbol ha d'estar present a Vilobí.

- Confies en que aquesta plantilla podrà assolir tots els seus propòsits o creus que serà una cosa passatgera?

Confio en què primer s'estableixin aquests propòsits dels quals parles. Primer, hem de saber què som, què fem i on anem; llavors, intentem aconseguir-los, és clar que sí ! No veig un Vilobí, de nou a tercera divisió, si és la resposta que esperes escoltar, però.

- Quina creus que pot ser la major dificultat per aquest equip?

Sembla evident i intel·ligent parlar de l'economia. Avui en dia, amb diners tens garanties d'arribar lluny. Desconec quina és la situació, però si no hi ha fons no hi ha progrés.

- Des de la temporada 2007-2008 a la 2008-2009 el club a sofert molts canvis, des dels jugadors fins a la directiva amb un canvi també de presidència. Què n’opines d’aquests canvis?

No n'estic gaire al corrent. Només opino que: " si una cosa va bé, no hi ha perquè canviar-la ", per tant, aquests canvis, possiblement responen a problemàtiques de l'anterior temporada. Els canvis si aportes solucions són benvinguts.

- Veus correcte agafar gent de fora el municipi o creus que tots els jugadors haurien de ser del poble?

Aquesta és una política que ha de respondre a les espectatives creades. Si vols 22 jugadors, perfectament els trobaràs aquí, si vols un equip de futbol, mou-te. Per tant veig bé trobar jugadors de fora.

- Què canviaries del club?

Res. Tinc entès que la il·lusió i la implicació de moltes persones hi és present. Veient on som amb això estic més que satisfet.

- Quan es diu FC Vilobí, hi ha una tendència en relacionar-ho directament amb l’antic Vilobí CF. Quina creus que és la diferencia positiva entre els dos equips?

Lamentablement cal dir que l'antic Vilobí va ser insuperable. Es va fer més del que es podia, i fins i tot, es volia. No hi ha comparació possible.

- I la negativa?

Com he dit abans, és evident que no hi ha tan potencial econòmic per aconseguir objectius. Però, m'agafo a la resposta anterior, i si positivament el club actual no es pot comparar amb l'anterior, negativament tampoc.

- Has anat a veure algun partit de l’equip aquesta temporada?

Sí. Els amistosos de pretemporada.

- Com definiries el joc del F.C. Vilobí?

Pel poc que vaig apreciar, i des de la meva més modesta opinió, considero que és un equip amb una base encara per fer, però amb certs jugadors de talent, que si agafen el timó de l'equip el poden ordenar i portar a guanyar molts partits.

- Quin creus que pot ser el rival més fort d’aquesta temporada?

Ho desconec.

- Com bé sabràs s’ha format com una espècie de seguidors de l’equip. Creus que aquest moviment beneficia o perjudica a l’equip?

Sempre serà positiu tenir gent donant suport a l'equip, i aquest augmenta en els desplaçaments. Espero que la gent s'impliqui i això faci anar bé l'equip. També espero que alguns moments que vaig apreciar la temporada passada, relacionats amb aquesta "espècie de seguidors", no es repeteixin pel bé de l'equip.

- T’atreviries a parlar d’un ascens a 2ona regional per aquesta temporada o quan creus que es podria fer possible?

No conec el rendiment actual de l'equip, tot i que m'arriben notícies de tant en quant que la cosa va prou bé. Si s'arriba amb opcions a finals de temporada d'ascens, res és impossible. La resposta, però, és sí. Veig possibilitats d'ascens a Segona en poc temps.

Per acabar, des del FC Vilobí, volem agrair-te la teva confiança i demanar-te un últim missatge cap al nostre club:

Com a afeccionat al futbol i a tot allò que se'n desprèn i com a persona implicada en el futur i bé d'aquest municipi, vull donar tot el meu suport i força a la família del FC Vilobí perquè en aquest 2009 s'aconsegueixin tots els seus objectius. Endavant nois !